Cabinetele medicale au ca scop principal menținerea sănătății, iar acest lucru pleacă de la serviciile de calitate pe care le oferă, inclusiv protecția împotriva infecției încrucișate.

În acest sens, noi am făcut un necesar de produse pentru curățarea și igiena cabinetelor medicale:

- acoperitori de pantofi și dispensere - sunt extrem de utile în unitățile cu norme extrem de stricte de igienă. Botoșii sunt practici, ușor de folosit, iar dispenserele oferă confort și scurtează timpul necesar încălțării cipicilor.

- detergenți pentru suprafețe - sunt necesari pentru a spăla și a curăța suprafețele. Pot fi folosiți pe podele, pe piese de mobilier, în grupurile sanitare pentru a igieniza. Se aplică numai pe suprafețele care se doresc a fi spălate, se lasă un timp să acționeze (fapt specificat pe eticheta produsului), apoi se curăță cu o lavetă sau un mop.

- mănuși de examinare - asigură protecție ridicată împotriva microorganismelor și sporesc încrederea pacienților în cabinetul respectiv. Sunt disponibile într-o varietate de mărimi, modele și culori. În cazul în care manifești alergie la latex, vezi aici ce mănuși poți folosi.

- săpunuri lichide - mâna este cel mai folosit instrument în medicină, iar, prin contactul fizic, se pot răspândi cele mai mutle bacterii. De aceea, este necesar să folosiți un săpun antibacterian (de preferat, în recipient cu pompiță), dar și pacienții care vă calcă pragul, atunci când folosesc grupul sanitar.

- role și dispensere de hârtie - asigură ștergerea rapidă, sunt foarte ușor de eliminat după folosire și foarte confortabile în utilizare.

- saci și cutii pentru deșeuri - colectarea selectivă și eliminarea corespunzătoare a deșeurilor are un impact foarte mare atât asupra cabinetului, cât și asupra mediului înconjurător. În funcție de specific, deșeurile se vor depozita în cutii și saci pentru deșeuri menajere, deșeuri infecțioase, deșeuri anatomopatologice sau deșeuri tăietoare-înțepătoare.

dezinfectanți medicali - reprezintă cea mai sigură metodă împotriva infecțiilor. În funcție de activitate, sunt necesari dezinfectanți de suprafețe, dezinfectanți de instrumentar, dezinfectanți pentru microaerofloră, dezinfectanți pentru sisteme de aspirație și dezinfectanți de mâini și tegumente.

Tu ce folosești în cabinetul tău medical?