Când vine vorba de cumpărarea halatului medical, lucrurile nu sunt la fel de simple și/sau de plăcute ca în cazul cumpărăturilor obișnuite, însă este la fel de important ca și perechea ta preferată de pantofi.

Pentru că vei petrece ore bune în halat, vei avea ture lungi, de ce nu?, vei salva vieți, vei vrea un halat care să nu îți impună restricții în mișcare, nici să îți sacrifice „stilul”. Atunci când găsești un furnizor de încredere sau o marcă ce te atrage, iată de ce anume trebuie să ții cont:

1. Mărimea potrivită – unul dintre aspectele esențiale ale alegerii unui articol de îmbrăcăminte este găsirea mărimii perfecte pentru tine. Pe cât de simplu crezi că poate fi, pe atât de complicat se poate dovedi. Trebuie să ții cont de forma corpului tău, de caracteristicile individuale, iar îmbrăcămintea medicală nu se abate de la „regula de aur”. Până și cel mai bine lucrat corp va arăta și se va simți groaznic în mărimea nepotrivită. Evită articolele cu volum extra sau umflate. Un halat potrivit corpului tău îți va da libertate de mișcare, te va face să te simți bine fizic și te va influența pozitiv la nivel de psihic. Confort și design, ambele merg mână-n mână.

2. Țesătura potrivită – când alergi de la un pacient la altul, a transpira este inevitabil. Ai nevoie de un halat realizat din materiale care să îți păstreze pielea uscată, curată și fără miros. În plus, materialul nu trebuie să se micșoreze atunci când îl speli, să fie rezistent și prietenos cu mediul. Petele pot fi și ele o problemă pentru îmbrăcămintea medicală; un material repelent cu fluidele, petele și murdăria este ideal. Optează pentru fibre naturale, care lasă pielea să respire și permit circulația aerului, diminuând considerabil riscul alergiilor. Majoritatea sunt combinații de fibre sintetice cu fibre naturale, alege haine care au un conținut cât mai ridicat de fibre naturale, precum bumbacul.

3. Confort sporit – nu ne referim doar la materiale și măsuri, ci și la durata de viață. Nu vrei să îți schimbi halatul în fiecare săptămână, de aceea, ai nevoie de unul care să dureze, să nu „intre la apă” după prima spălare, să nu se rupă imediat și pe care să te poți baza. Când treaba devine complicată, alege un halat care să nu îți facă probleme suplimentare.

Mărime potrivită – țesătura ideală – durabilitate mare. Avem astfel de halate la Polymed. Tu cum îți alegi halatul ideal?