Premieră în țara noastră! În luna iunie a anului 2017, un antreprenor român a rezolvat una dintre marile probleme ale pacienților: „goana” după programări.

Aplicația care facilitează programările online la medic includea, la începutul anului, 11 orașe. Se preconizează ca, până la finele lui 2018, aceasta să cuprindă 60 de localități. Aceasta poate fi folosită de pe telefonul mobil sau de pe calculator și are un algoritm de funcționare simplu: în funcție de locația pacientului, aplicația afișează medicii, de la cel mai apropiat până la cel mai îndepărtat, indică zilele și orele disponibile pentru vizită, afișează imagini și prezintă testimoniale ale celor care le-au trecut deja pragul respectivilor medici.

Utilizatorii au posibilitatea de a verifica medicii prin prisma competențelor profesionale și pot primi confirmarea programării în timp foarte scurt.

Care sunt avantajele unei astfel de aplicații?

1. Oferă pacienților funcționalitatea dorită – indiferent că vorbim de un simplu control de rutină sau de gestionarea unei boli cronice, pacienții își doresc în mod cert să piardă cât mai puțin timp făcând o programare. Aplicația gestionează foarte bine baza de date: oferă o dată disponibilă extrem de rapid, nu se produce eroarea de tip uman, funcționează rapid, în timp real și toate acestea cu maxim de confort.

2. Se acordă o atenție deosebită interfaței în corelație cu experiența utilizatorului – gradul de satisfacție este direct corelat cu funcționalitatea aplicației.

3. Oferă medicilor funcționalitatea rapidă – se economisește timpul necesar unei programări normale, timp care poate fi foarte bine gestionat pentru rezolvarea altor probleme urgente.

4. Organizează extrem de bine lista pacienților – nu implică prelucrarea manuală, ceea ce duce la rezultate exacte și concrete, graficul programărilor fiind mult mai clar și mai rapid de realizat.

Gestionarea eficientă a timpului este una dintre condițiile esențiale ale unei bune funcționări, specifică oricărui cabinet la care pacienții doresc să ajungă. Aplicația vine în ajutorul tuturor, atât al pacienților, cât și al medicilor, ca o rezolvare a problemelor întâlnite în relația mediată dintre cele 2 segmente.